Pre-islamitische periode en maatschappij in het kort - Compare-Islam

 Salaam AlaikumVrede zij met uWelkom opde website vanCompare-IslamDe meest informatievereligieuze websitevan nu! 

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Islam
PRE-ISLAMITISCHE PERIODE EN MAATSCHAPPIJ IN HET KORT

Door het kort bespreken van de pre-islamitische periode kan er een beeld worden gevormd van de situatie voordat de profeet Mohammed vzmh de boodschap van de Islam kwam verkondigen. Men kan dan uiteindelijk ook zijn persoonlijke situatie kunnen inbeelden en de problemen en gevaren die dit met zich meebracht, bij het verkondigen van de boodschap van de Islam. De pre-islamitische periode in Arabië was namelijk een periode van chaos, geweld en immoraliteit. In Arabië werden er meerdere goden aanbeden en was het polytheïsme (het geloven in meerdere goden) overheersend. In het heilige huis van de moslims, de Ka’bah waren ongeveer 350 afgoden aanwezig en was Saoedi Arabië een handelsstad voor voornamelijk bedevaartgangers. De afgoden waren dus ook een bron van inkomsten in die tijd.

Verder was het zeer slecht gesteld met de rechten van de vrouwen in die tijd. Men was dus ook niet echt blij als er een meisje werd geboren en werden deze bij geboorte levend begraven. Daarnaast had men het systeem van 'clans' (familiegroep binnen een stam) en werd er veelvuldig gestreden tussen de verschillende clans.  Het verschil tussen arm en rijk was enorm en de slavenhandel was sterk aanwezig in deze verdorven maatschappij. Verder waren de normen en waarden ver te zoeken. Overspel, alcohol en gokken waren een wijdverspreid activiteit.

CONCLUSIE:
De pre-Islamitische samenleving in Arabië was een zeer slechte, onrechtvaardige en verdorven maatschappij.


Terug naar boven...

Koran 3:84 Zeg: “Wij geloven in God en in wat op ons is neergezonden en in wat op Abraham, Ismaël, Izaak, Jakob en de stammen is neergezonden en in wat aan Mozes, Jezus en de profeten is gegeven van de kant van hun Heer. Wij maken geen enkel onderscheid tussen hen en aan Hem (Allah) hebben wij ons overgegeven.”
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu