Het gebied van de hersenen dat slecht gedrag beheerst - Compare-Islam

Compare-Islam
Your important questions answered!
Ga naar de inhoud

Het gebied van de hersenen dat slecht gedrag beheerst

Islam > Koran en Wetenschap
HET GEBIED VAN DE HERSENEN DAN SLECHT GEDRAG BEHEERST

Koran 96:15 Neen, wanneer hij niet ophoudt, zullen Wij hem zeker bij de haren van zijn voorhoofd grijpen
Koran 96:16 Van dat leugenachtige en schuldige voorhoofd
.

In de Koran zien we in vers 96:16 staat dat Allah SWT spreekt over de leugenachtige voorhoofd. Waarom wordt dit zo genoemd door Allah SWT? Om dit na te gaan dienen we te onderzoeken wat de wetenschap zegt over leugens en de vorming van leugens.


LEUGENS EN WETENSCHAP


Als we kijken wat de wetenschap vertelt over de vorming van leugens, zien we dat de wetenschap zegt dat een bepaald gebied van de hersenen bepalend zijn voor het genereren van leugens. Dit gebied van de hersenen wordt de Prefrontale Cortex genoemd, welke zich aan de voorkant van het hoofd bevindt (de voorhoofd). Ook zondig gedrag wordt gevormd in dezelfde regio van de hersenen.

Na een ongeluk van de mijnwerker voorman Phineas P. Gage in 1848 begon men met veelvuldig onderzoek om erachter te komen wat de functie was van de prefrontale cortex (de voorste gedeelte van de hersenen). Na het ongeluk veranderde het gedrag van Gage namelijk drastisch. Pas in het midden van de twintigste eeuw heeft men de exacte functie kunnen doorgronden en herleiden tot de prefrontale cortex.

In het onderstaande stuk kunnen we lezen dat de prefrontale cortex betrokken is bij het vertellen en het 'wegen' van leugens en dus ook zondig gedrag.

Als we kijken naar een recentelijk onderzoek van de 'Virginia Tech Carilion Research Institute' en 'the University of California' zien we dat zij pas in het jaar 2014 hebben ontdekt wat de Koran 1400 jaar geleden al vermeldt. Lees hier het artikel.


CONCLUSIE:
We zien dat de Koran spreekt van leugenachtig en zondig gedrag en de locatie waar deze wordt gevormd bij de mens, namelijk in de voorhoofd. Wetenschap bevestigt dat leugens en zondig gedrag wordt gevormd in de voorste gedeelte van het hoofd als we kijken naar de specifieke positie/locatie, namelijk in de prefrontale cortex (de voorste gedeelte van de hersenen die zich bevinden in de voorhoofd). Ook hier zien we weer dat de Koran niet faalt om in perfecte harmonie te zijn  met de huidige wetenschap.  

Terug naar boven...

Quran 112:1-4
112-1 Say, "He is Allah, [who is] One,
112-2 Allah, the Eternal Refuge.
112-3 He neither begets nor is born,
112-4 Nor is there to Him any equivalent."
Koran 112:1-4
Zeg: Hij is Allah, de Enige (Ahad)
(Hij is) Allah, de Onafhankelijke
Hij verwekt niet, noch is Hij verwekt
En er is niets gelijk aan Hem
Terug naar de inhoud